Welke documenten zijn noodzakelijk wat betreft een bedrijfsovername?

bedrijfsovername advocatenkantoren

Bij een bedrijfsovername advocatenkantoren is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het is niet niks om een bedrijf over te nemen of juist te verkopen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de onderhandelingen, maar ook met het opstellen van een contract. Wat dacht je van de noodzakelijke documenten voor de onderhandelingen? In dit artikel lees je meer over de documenten die altijd nodig zijn voor de onderhandelingen wat betreft een bedrijfsovername. Zo ben jij in ieder geval goed voorbereid!

bedrijfsovername advocatenkantoren

De verschillende noodzakelijke documenten

Een geheimhoudingsverklaring

Het eerste wat je doet bij een bedrijfsovername is het tekenen van een geheimhoudingsverklaring. Als je dit eenmaal hebt getekend zul je meer informatie ontvangen over het bedrijf zelf.

Een intentieverklaring

De volgende stap is een intentieverklaring. Deze is niet vrijblijvend, maar in de meeste gevallen juist juridisch bindend Hier komt de advocaat weer in het spel, want het is verstandig om dit document op te laten maken of in ieder geval te laten checken door een advocaat.

Een koopcontract

Bij het opstellen van een koopcontract van een bedrijfsovername advocatenkantoren, of elk bedrijfsovername dan ook, komt altijd een advocaat kijken. Hij zal alles voor je op papier zetten, waardoor je zeker weet dat alles juridisch op orde is.