Enkele tips om maximaal te besparen met je elektrische auto!

We zien de laatste tijd meer en meer elektrische auto’s op het Nederlandse wegennet. Toch is dit aantal nog altijd te laag ten opzichte van het aantal auto’s met traditionele verbrandingsmotoren. Ondanks het feit dat de elektrische auto veel beter voor het milieu is, is voor veel mensen de overstap naar een elektrische auto toch te groot. Dit komt door diverse factoren. Een van de belangrijkste factoren is misschien wel het het feit dat de elektrische auto stukken duurder is dan de niet-elektrische auto. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om te besparen op of met je elektrische auto. In deze blog geven we je enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Opladen

Om gebruik te maken van de elektrische auto dient de batterij in de auto opgeladen te zijn. Dit is dan ook direct een flinke kostenpost van de elektrische auto. Nu kun je gelukkig voor een deel zelf bepalen hoe hoog deze kostenpost is. De tarieven per oplaadpunt kunnen namelijk enorm van elkaar verschillen. Waar het verschil op bijvoorbeeld diesel of benzine tussen verschillende benzinestations misschien 10% tot 20% is, kan het bij het opladen van de auto in sommige gevallen wel 40% tot 50% schelen. Let dus heel goed op waar je de auto oplaadt. We raden je dan ook aan om voorafgaand aan het Kia EV6 leasen alvast een aantal oplaadpunten in kaart te brengen. Zo bespaar je vanaf het eerste moment op de stroom die je in de auto stopt.

Laadpaal thuis

De goedkoopste manier om de auto op te laden is via een laadpaal thuis. Deze laadpaal laadt de auto namelijk op met stroom die je van het stroomnet haalt. Je zult je energierekening hier wel wat van zien stijgen, maar een stuk minder dan je oplaadkosten wanneer je ergens anders moet opladen. We raden iedereen dan ook aan om het Hyundai IONIQ 5 leasen altijd te combineren met de aanschaf van een laadpaal. Dit kan je op maandbasis gemakkelijk tientallen tot honderden euro’s schelen. Wil je maximaal besparen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om zonnepanelen op de woning te installeren. Je laadt de auto dan op met zelf opgewekte stroom en hier betaal je uiteraard bijna niets voor!