Verschillende kleuren velgen

bmw 5 serie velgen

Historisch gezien waren de eerste velgen van autowielen bruin. De wielen werden van hout gemaakt en er waren geen opties om de kleur te veranderen. Inmiddels zijn de materialen veranderd en verbeterd. De stevigheid van de velgen is verbeterd maar je kan tegenwoordig ook uit een groot arsenaal materialen en kleuren kiezen. Een voorbeeld hiervan is bmw velgen zwart. Elk materiaal heeft zijn eigen look en zijn eigen eigenschappen. Het personaliseren van je auto zorgt ervoor dat hij helemaal bij je past. Er zijn veel trends geweest op het gebied van gekleurde velgen, dus niks is te gek.

Verschillende kleurrijke velgen

Tegenwoordig zijn velgen in alle kleuren verkrijgbaar. Het begint al bij het materiaal. De overstap van hout naar gegoten ijzer en hierna naar staal. Uiteindelijk kwamen de lichtmetalen velgen. Deze velgen zorgde ervoor dat er steeds meer kleuren mogelijkheden kwamen. Zilver was lang de meest gangbare kleur maar tegenwoordig zijn ook kleuren zoals blauw, rood of geel beschikbaar.  Vroeger moesten mensen hiervoor zelf aan de slag met een kwast en een pot verf. Tegenwoordig zijn gekleurde velgen gewoon te koop. Sommige mensen kiezen voor een contrastkleur zoals blauwe velgen bij een oranje auto. Andere matchen de kleur juist bij hun auto.

Grijs tinten en carbon

Waar het voorheen alleen mogelijk was om één kleur grijs te hebben voor je velgen. Is het tegenwoordig mogelijk om allerlei tinten te kiezen. Het aanbod grijze velgen is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Verder is er dan ook nog de keuze tussen mat en glanzend. Je kan de velgen zo donker maken als je wilt bijvoorbeeld bmw velgen zwart. Verder zijn er ook nog carbon velgen. Dit zijn exclusieve velgen. Ze zijn zo bijzonder doordat carbon enorm sterk is maar ook erg duur. Carbon is van zichzelf zwart maar kan ook wit worden gemaakt, of zelfs voorzien worden van een houtlook. Het materiaal is licht van gewicht en is hierdoor vooral te zien bij sportauto’s