Hoe houdt je je paard mooi schoon?

minihorseshop

Heb je een eigen paard die het leuk vindt om zichzelf regelmatig vies te maken? Dan is het belangrijk dat je hem of haar ook vaak schoonmaakt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je je paard schoonmaken met shampoo of hem gewoon afspoelen met water. Wanneer je geen shampoo in huis hebt dan zou je dit online kunnen bestellen bij Minihorseshop. Zij verkopen alles rondom paarden en de verzorging daarvan.

minihorseshop

Talkpoeder werkt ook goed

Wanneer jij op wedstrijd gaat en je paard witte voetjes heeft die niet helemaal meer mooi wit zijn en er geen tijd is om ze nog te wassen, dan kan talkpoeder een optie zijn. Talkpoeder blijft goed zitten en is wit. Van afstand ziet het er dus uit alsof de beentjes helemaal wit zijn. Het is wel belangrijk om na afloop de benen goed af te spuiten. Talkpoeder kan gaan jeuken als je het er niet op tijd vanaf haalt.

Talkpoeder kun je ook gebruiken om urinevlekken weg te krijgen. Je moet het dan wel mengen met water. Als het dan een beetje een papje wordt kun je het op de vlek smeren. Wanneer het is opgedroogd kun je het er makkelijk vanaf halen.