Op een vredige manier scheiden, met een mediator kan dat

mediator scheiding

Treurigerwijs hebben jullie besloten om via een echtscheiding het huwelijk op te heffen en uit elkaar te gaan. Ongetwijfeld ga je daarom momenteel door een loodzware periode. Hoe moeilijk en emotioneel het ook is, het is uiteindelijk toch het best om het hoofd koel te houden om te proberen tot rationele beslissingen en oplossingen te komen. Het liefst op vreedzame wijze natuurlijk. Want dat zou ervoor zorgen dat jullie banden naderhand waarschijnlijk ook redelijk blijven, iets dat minder snel zo zou zijn wanneer je met ruzie uit elkaar gaat. Een mediator scheiding in Breukelen laten begeleiden is een actie die daarop aansluit. Mediation is erop gericht dat jullie met behulp van bemiddeling zelf tot oplossingen en compromissen komen die voor iedereen oké zijn. Vooral als er kinderen bij jullie scheiding betrokken zijn is, is dat van onschatbare waarde.

mediator scheiding

Met of zonder mediator: dit moet sowieso geregeld worden

Of je nu wel of niet een mediator inschakelt als bemiddelaar rond een echtscheiding, de volgende zaken dienen rond een ouderschapsplan (dus altijd nodig wanneer je minstens één kind hebt) altijd geregeld te worden:

• Hoe wordt de opvoeding, omgang en de zorg voor je kind geregeld?

• Op welke manier gaan jullie samenwerken om bovenstaande goed te regelen?

• Hoe gaan kosten voor opvoeding en verzorging betaald worden? 

Los hiervan dienen zaken als inkomens, vermogens en bezittingen verdeeld te worden. Op welke manier dit verloopt hangt deels af van de manier waarop jullie zijn getrouwd.