Tips om te besparen op je energierekening

Elke maand heb je weer een energierekening. Is dit bij jou ook zo hoog? Je hebt het idee dat je helemaal niet zoveel gebruikt, maar stiekem loopt het best op. Misschien verbruikt die TV die stand-by staat toch best veel of staat je koelkast onnodig hard. Het geld dat je kan besparen op je energierekening kan vast leuker gebruiken. Op vakantie bijvoorbeeld of toch nieuwe sneakers. We geven je hieronder wat tips om behoorlijk veel geld te besparen.

De eerste tip is om lampen van Philips Hue kopen. Deze slimme LED lampen kan je bedienen met je smartphone en volledig instellen op tijd. Zo blijven ze niet aanstaan als je er niet bent of als je ze vergeten bent uit te zetten. Via je telefoon kan je ze bedienen en ook zien welke lampen er aan staan. Het bespaart je een hoop geld omdat het je controle geeft over al je lampen in huis waar je ook maar bent.

De tweede tip is om slimme schakelaars op de tv te zetten. Op stand-bye stand verbruikt je tv alsnog heel veel stroom. Door een slimme schakelaar tussen de stekker van de TV en het stopcontact kan je bedienen of de TV echt stroom krijgt. Als je de schakelaar uit zet via de app, krijgt de TV echt geen stroom meer en verbruikt deze ook niet meer.

De derde tip is een slimme thermostaat. Ook deze kan je via je telefoon bedienen. Als je op vakantie bent kan je de verwarming uitzetten. Of een standje lager als je avondje weg bent. Allemaal tips om te besparen op je energierekening. Nu is het alleen nog aan jou om een leuk doel te bedenken waaruit je het kan uitgeven. Dat is niet zo moeilijke opgave denken wij!