Waarom een patchkast kopen?

Ga je binnenkort een patchkast kopen, dan zijn hier verschillende redenen voor. Patchkasten zijn namelijk praktisch, maar ze ogen ook mooi als je voor een patchkast kiest met een strak design. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder om na te gaan waarom je een patchkast zou moeten kopen.

Een patchkast kopen

Een patchkast is niets meer dan een stevige opslagplaats voor alle belangrijke apparatuur van je onderneming, waaronder de server, de bekabeling en andere randapparatuur. Een patchkast kost ergens tussen de € 60 voor een klein model, maar de kosten lopen flink op tot honderden en soms wel duizenden euro’s per patchkast. Koop je een patchkast, dan is het slim om rekening te houden met de hoogte, het aantal units, met de capaciteit en met de deur van de kast. 

Een al bestaande patchruimte

Bij de meeste ondernemingen is er al een patch ruimte, waardoor het niet nodig is om kabels door heel het pand te leggen. De bestaande kabels lopen al tot aan de patchkast, waardoor de verbinding makkelijk te maken is door slechts een kort kabeltje aan te sluiten van het patchpaneel naar de switch of de modem. Hier komt nog dat een patchkast ervoor zorgt dat alle apparatuur zich bevindt in dezelfde ruimte. In geval van een storing is de oorzaak dan gemakkelijker te vinden.

De opslag is vele malen veiliger

Je kunt ook een patchkast kopen om al je apparatuur zoals je server en alle randapparatuur en de bekabeling op een veilige manier beschermd te houden. Met patchkasten bescherm je de apparatuur namelijk tegen zaken zoals diefstal, vocht, vuil, stof, oververhitting, stoten en dergelijke. Hierbij kan je uit een kleine 10 inch patchkast kopen, maar je kunt ook voor de standaardmaat gaan van 19 inch.

Je hebt duidelijk overzicht

Door een patchkast te kopen zorg je voor een duidelijk overzicht van alle inkomende en uitgaande bekabeling waardoor je efficiënt kunt werken in een geordende patchkast. Het door elkaar raken van kabels wordt zo voorkomen, waardoor de warmte in de patchkast tevens gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Je kunt kiezen voor een gebruiksklare patchkast

Ga je een patchkast kopen, dan heb je de keuze om voor een gebruiksklare patchkast te kiezen. Deze patchkasten worden volledig gemonteerd geleverd waardoor ze slechts geplaatst moeten worden. Hierdoor bespaar je aanzienlijk veel tijd, maar je moet wel rekening houden met de afmetingen als je de patchkast aan gaat schaffen. Een patchkast kopen die ongemonteerd is, is natuurlijk ook mogelijk.

Je kunt de patchkast demonteren

Je kunt een patchkast kopen die volledig demonteerbaar is. Dit komt vooral goed van pas als je van plan bent om binnenkort te gaan verhuizen en je van tevoren al weet dat de huidige serverkast niet door de deurpost zal gaan passen tijdens de verhuizing. De meeste patchkasten worden demonteerbaar geleverd waardoor je ze eenvoudig uit elkaar kunt halen en weer in elkaar kunt zetten naar wens zonder dat er schade wordt verricht aan de patchkast of aan de apparatuur.