De geschiedenis van de heftruck

heftruck opleiding volgen

Vorkheftrucks hebben een nogal interessante geschiedenis, wist u dat ze al sinds de jaren 1900 in gebruik zijn? Ze worden meestal gebruikt in magazijnen, maar ze werden ook gebruikt in de steenkoolmijnbouw, de bouw, en andere industrieën zoals kolencentrales en andere vormen van petroleumraffinage. Dit maakt de heftruck een veelzijdig onderdeel van het huidige systeem van transportatie en maakt het nodig een heftruck opleiding volgen.

De bouw van een heftruck

Zoals te zien is bij elke heftruck die je ziet, zijn vorkheftrucks relatief klein en log. Hun efficiëntie werd bepaald door een mix van computer- en machine-efficiëntie, met een ingewikkelde formule. Om de productiviteit te verbeteren, moesten bestuurders leren de behoeften te voorspellen, en de snelheid aan te passen aan de veelvoorkomende veranderende omstandigheden. De vorkheftruck is een van de meest energie-efficiënte machines die er zijn, afhankelijk van hoe hij wordt gebruikt. Het is een eenvoudige, maar speciale machine die op perslucht werkt.

Van licht werk tot zwaar werk

Bulkmaterialen, zoals granen en metalen, werden de fabriek binnengebracht en gelost in bulkzakken. Steenkool werd bijvoorbeeld uit de mijn gehaald en op de vrachtwagens geschept om in het magazijn of op de lift te worden geladen. Elke lading werd gelabeld, gewogen en gemeten door een vorkheftruckbestuurder. Vroeger duurde dit nogal lang, maar tegenwoordig werkt alles grotendeels automatisch.