Draad om mee te lassen

Böhler lasdraad

Om twee materialen aan elkaar te verbinden maak je gebruik van een Bohler lasdraad, tegenwoordig wordt er zowel op professioneel als hobbymatig gebied veel gebruikt van verschillende lastechnieken. Om goede kwaliteit te kunnen waarborgen van je laswerk, is draad waarmee je last essentieel. Deze bepaald de kwaliteit van je werkstuk, voor binnen of buiten heb je verschillende soorten draden die je kunt gebruiken. In de webshop van lastechniekrijnmond.nl vind je soorten draad van goede kwaliteit.

Verschillende materialen

Wanneer je gebruikt maakt van verschillende materialen, heb je ook ander Bohler lasdraad nodig. Buiten lassen vraagt om een andere draad dan binnen laswerk, bij RVS laswerk heb je draad van RVS en aluminium vraagt aluminium draad. Ook tussen het aluminium zelf heb je verschillende soorten, hierdoor kan de ene draad om te lassen duurder zijn dan de andere. Wil je lassen met aluminium heb je ook goed gereedschap nodig, zonder een lasapparaat met dubbele draadtoevoer kun je dan niet. 

Böhler lasdraad

Het ontstaan van lassen

De huidige techniek van lassen wordt al eeuwenlang gebruikt, eigenlijk is er in de jaren niet heel erg veel veranderd. In de bronstijd zijn de eerste sporen van het lassen al te vinden, een ijzeren pilaar in Delhi is rond 300 na Christus gebouwd. Wat je ook gaat lassen of welk Bohler lasdraad je ook gebruikt, ga altijd veilig te werk. Gebruik de veiligheidsmiddelen die nodig zijn, wees hier niet te gemakzuchtig in tijdens je lasproces. Ga hier serieus mee om want voor je het weet zit je onder de brandwonden.