Schakel de hulp in van een adviesbureau voor social media

adviesbureau social media

Social media: daar moet je wat mee, maar wat dan? Als ondernemer die weinig heeft met social media kan het lastig zijn om je beleid hierin te bepalen en er echt mee aan de slag te gaan. Een adviesbureau voor social media kan je hierin ondersteunen. Zij kunnen je helpen met een plan of richting bepalen in je social media. Maar ze kunnen ook je social media volledig uit handen nemen bij sommige bureaus. Eerst moet je een aantal vragen beantwoorden voor jezelf. 

Welk platform wil je inzetten?

Het is goed om te weten dat je niet alle platformen in hoeft te zetten. Past Instagram niet bij jou? Dan kies je gewoon voor Linkedin of Facebook. Het hangt allemaal af van waar jouw doelgroep zit en wat de kenmerken van je bedrijf zijn. 

Waar is je doelgroep?

Deze vraag is iets ingewikkelder want het is niet altijd voor de hand liggend waar je doelgroep zich bevindt. Maar meestal kun je wel zeggen wat ongeveer de leeftijd van je doelgroep is. Jonge mensen zitten bijvoorbeeld meer op Instagram. Als je andere bedrijven wil benaderen, moet je juist op Linkedin zijn.