Waarom een agenda kopen enorm verstandig is

Het lijkt dat een agenda kopen even snel gedaan is, maar je moet zeker met een aantal zaken reken houden. Niet iedere persoon is hetzelfde en heeft verschillende eisen. Besluit je een agenda aan te schaffen dan moet je ervoor zorgen dat het aansluit op je werkzaamheden. Maar het moet ook aansluiten op je persoonlijkheid en je afspraken. Een aantal tips die je niet mag missen.

Voor orde en overzicht een agenda kopen

Voor veel mensen is orde en overzicht in het leven belangrijk. Daar kan een agenda voor zorgen en is voor velen tegenwoordig onmisbaar. Het is natuurlijk zo dat je heel makkelijk een agenda kunt gebruiken van je telefoon, tablet of laptop. Er zijn genoeg agenda apps. Maar juist schrijven op papier zorgt voor stressvermindering, meer positiviteit en uiteraard meer overzicht. Een papieren agenda heeft zoveel meer voordelen ten opzichte van een digitale agenda.

Welke soorten agenda’s zijn er te verkrijgen?

Een agenda kopen is nog niet zo makkelijk en er zijn genoeg opties en keuzes. Zo heb je de populaire kantooragenda, maar zijn er ook schoolagenda’s, zak agenda’s, kalenders, agenda met omslag en navulbare agenda’s. Je merkt het al dat er keuze genoeg is als je besluit een agenda te kopen. Kijk goed naar welke agenda bij je past en vooral of de prijs voor jou acceptabel is. Prijzen in agenda’s kunnen namelijk nogal verschillen.

Let goed op de grootte van de agenda

De grootte van de agenda is van belang wanneer je een agenda kopen gaat. Je vindt ze namelijk in allerlei diverse soorten formaten. Uiteraard is het zo dat kleinere agenda’s lichter van gewicht zijn, waardoor je ze makkelijk in je tas kunt doen en meenemen. Het nadeel van een kleine agenda ten opzichte van een grote agenda is dat je bij een kleine agenda meer hebt om in op te schrijven. Een agenda van groot formaat heeft het nadeel dat het moeilijk mee te nemen en zwaar is. Elk formaat heeft zo z’n voordelen en nadelen. Kies wat bij je past en wat het beste je uitkomt.

Waarvoor ga je de agenda gebruiken?

Het is belangrijk voordat je een agenda kopen gaat, te weten wat het doel is. Wat wil je met de agenda gaan doen? Heb je dit helder in beeld dan kun je gaan bepalen wat voor soort agenda je nodig hebt en wilt. Ben je bijvoorbeeld een vooruit planner dan is een een jaar of maandagenda ideaal. Ben je een dagelijkse planner dan zit je goed bij een dagagenda. Even goed nadenken waar je de agenda voor wilt gaan gebruiken en je voorkomt een miskoop te maken.

Kies voor een agenda met een thema wat bij je past

Denk ook na, wanneer je agenda kopen gaat, over het thema van de agenda. Welke kleur vind je mooi en welke printjes wil je op de buitenkant hebben? Tegenwoordig zijn er allerlei soorten en maten agenda’s te vinden. Kijk wanneer je een agenda gaat kopen ook altijd naar het gebruikte materiaal. Populair zijn de papieren agenda’s, maar men kiest ook steeds meer voor leren of stoffen agenda’s. Doe wat goed voelt en kijk naar wat bij je past.