Wat betekent scheiding regelen?

Scheiding regelen

Een scheiding regelen is nooit leuk, alleen het hoort er soms bij. Getrouwde mensen hebben verschillende redenen om te scheiden zoals:

Mishandeling

Vreemdgaan

Geen liefde meer

Oplichting

Het kan allemaal, er zijn nog veel meer andere redenen om te scheiden. Het is niet leuk, alleen liefde kan je niet forceren. Je eigen scheiding regelen had je natuurlijk niet gehoopt de dag toen je het ja- woord gaf. Alleen met hopen kom je niet ver. 

Je man is gisteravond naar je gekomen en vertelde dat hij wilde scheiden, hij heeft een ander gevonden. Hij heeft al met de advocaat gesproken, jij krijgt het huis, je eigen auto mag je houden. Je mag ook een van de vakantiehuizen uitkiezen. Zo een scheiding is toch perfect je krijgt eigenlijk alles waar je gebruik van maakt. Alleen s avonds slaap je alleen. Jij bent hier niet klaar voor, begon met schreeuwen, daarna barst je uit in tranen. De liefde van je leven gaat je verlaten. Hij heeft een ander gevonden. De volgende ochtend bel je je beste vriendin op. Het is tijd om sommige zaken te gaan regelen.

Scheiding regelen

De procedure

Jullie hebben niet heel veel taken die je moeten regelen voor je scheiding, jullie waren pas drie maanden getrouwd. En hadden geen kinderen dus er is geen sprake van alimentatie. Je man had toch de splitsing gemaak over de goederen, hij vroeg of je nog iets meer wilde. Dat wilde jij niet. Het is eigenlijk een hele makkelijke scheiding, alleen je wilt niet scheiden. Je kunt er alleen niks aan veranderen, hij heeft al een ander gevonden. Je moet het accepteren. Normaal bij een scheiding heb je procedure, over alimentatieovereenkomsten, een Scheidingsbemiddelaar etc. Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen om te maken. Het enige wat jij gaat doen is, na de recht bank naar de gemeente om je burgelijke stand te wijzigen.