Kalkwagen voor sportveldbelijning

Bij sportvelden zijn de lijnen op het veld vaak een belangrijk onderdeel. Het zorgt ervoor dat dat het sportveld goed te zien is. Het zorgt voor optimaal speelplezier. De lijnen op het veld kunnen op verschillende manieren worden aangebracht. Je kan ervoor kiezen om de lijnen op het veld handmatig aan te brengen. Je kan er echter ook voor kiezen om dit met een kalkwagen te doen. Dit biedt voordelen. Wat is nu precies een kalkwagen? En waar moet je op letten bij het kopen van kalkwagen? Dat gaan we in dit artikel bespreken.

Wat is een kalkwagen?

Een kalkwagen kan de lijnmarkering van de sportvelden zetten. Het is een wagentje met een inhoud van kalk. De lijnen die worden gezet met een kalkwagen zijn vaak een stuk duidelijker, dan de lijnen die je zet met de hand. Dit verhoogt het speelplezier. Hoe duidelijker de lijnen, hoe minder er chaos is op het veld. Iedereen weet immers waar hij aan toe is en waar hij moet staan. Ook is het zetten van lijnen met een kalkwagen een stuk minder tijdsintensief dan het zetten van lijnen met de hand. Je bespaart dus een hoop tijd en zo geld door de lijnen met een kalkwagen te zetten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een kalkwagen?

Er zijn ontzettend veel kalkwagens te koop, bij verschillende aanbieders, als www.milati.nl. Als je een kalkwagen koopt bevat dat meteen alle onderdelen. Stel er gaat een onderdeel kapot, dan is het losse onderdeel vaak apart verkrijgbaar. Je kan bijvoorbeeld een aparte pomp kopen of je kan het kalk apart bijvullen. Er zijn kalkwagens verkrijgbaar van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om vooraf te bedenken hoeveel je de kalkwagen gaat gebruiken en hoe goed de kwaliteit van de wagen moet zijn. Dit helpt bij een inschatting maken van je budget. Ook kan je er altijd voor kiezen om een tweedehands kalkwagen te kopen, dit schilt vaak een hoop geld.