Alles wat je moet weten over orthopedische schoenen

Veel mensen hebben orthopedische schoenen. Toch is het over het algemeen nog vrij onbekend wanneer je nu precies orthopedische schoenen nodig hebt en waar dit voor helpt. Zo denken veel mensen dat deze schoenen alleen voor ouderen geschikt zijn, maar niets is minder waar! Het is voor iedereen en zelfs als je geen klachten hebt, kunnen orthopedische schoenen handige uitkomst bieden. Dit leggen wij je graag uit in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wanneer orthopedische schoenen?

Je hebt orthopedische schoenen nodig als je last hebt van je voeten bij het lopen of bij dagelijkse activiteiten. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld door een blessure tijdens het sporten, maar ook door serieuze afwijkingen aan je voet. Orthopedische schoenen kun je niet kopen in de winkel, maar deze moet je speciaal laten maken door een specialist, zoals Veld Orthopedische Schoentechniek. Orthopedische schoenen zijn vaak niet het mooist om te zien, maar vaak kun je wel kiezen uit een bepaald aantal modellen. Ook als je geen last hebt van bepaalde klachten, maar gewoon goede steun wilt voor tijdens het sporten kun je orthopedische schoenen aanvragen. Dit zal vooral bij intensief sporten erg goed zijn voor je lichaam en houding.

Maken van de schoen

Als je besluit orthopedische schoenen te nemen, is het goed om eerst een loopanalyse te laten maken. Dan wordt gekeken naar de manier waarop je loopt en waar drukpunten liggen. De schoenen worden dan dusdanig ontworpen dat bepaalde drukgebieden verlicht worden en je voet beter ondersteund worden. Veel mensen lopen naast hun schoenen of alleen op de bal van hun voet. Daarom is het bij het maken van de schoen goed om inzicht te hebben in de stand van jouw voet. Niet elke orthopedische schoen is namelijk ook geschikt voor jouw voet.