Snowboards, vliegen in sneeuw

Als je op zoek bent naar een paar enorme bergen met minder kans op bevriezing, kijk dan niet verder dan ’s werelds grootste snowboardmerken! Of je nu een complete beginner bent of een doorgewinterde pro, de beste snowboards voor beginners en experts hebben voor ieder wat wils. Van gevestigde merken als Element, Salomon, Burton, en pow-ready startups Valken en Rookie tot kleinere bedrijven die nog maar net hun voeten nat maken, er is voor ieder wat wils. Als je net begint met snowboarden of je wilt je vaardigheden verbeteren zonder de bank te breken, overweeg dan om tweedehands te kopen bij een gerenommeerde winkel met een goed retourbeleid.

Bekijk de beste snowboards voor beginners en experts

Beginnersboards zijn perfect voor iemand die net begint met snowboarden. Ze bieden veel snowboard merken aan en ondersteuning en zijn een goede keuze voor gemiddelde rijders die op zoek zijn naar een beginnersboard. Deze staan ook wel bekend als “eerste paar” en bieden een goede basis voor je snowboard vaardigheden. Expert boards zijn ideaal als je enige ervaring hebt en je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen. Ze kunnen ook een goede keuze zijn als je op zoek bent naar gevorderd terrein. Als je een complete beginner bent en wilt beginnen met een beginnersboard, raden wij de Burton Snowboarder aan. Hij heeft een lichtgewicht, responsief gevoel en is perfect om nieuwe tricks te leren.

Gebruikt kopen is de beste manier

Een gebruikt board kopen kan je op de lange termijn veel geld besparen. Niet alleen zijn gebruikte boards meestal goedkoper dan nieuwe, maar ze hebben ook minder slijtage door gebruik. Een gebruikt board waarop hard is gereden en dat door verschillende gebruikers is misbruikt, is misschien niet zo goed schoongemaakt of onderhouden als een snowboard jas dames. Wees echter zeer voorzichtig bij het kiezen van een gebruikt snowboard. Zorg voor een goede inspectie voordat je een gebruikt board koopt.