Duurzaam het huis warm houden

dakdekkersbedrijf Arnhem

Tegenwoordig is het steeds belangrijk om je huis te verduurzamen, maar hoe doe je dat en waar begin je nou eigenlijk mee? Veel mensen denken dat duurzaamheid voornamelijk gaat om het minder verbruiken van gas en water. Dit is ook grotendeels het probleem waar de hele wereld mee kampt, maar wat bijna net zo belangrijk is, is het gebruik van duurzame materialen om het huis juist mee te verduurzamen. Hoe doe je dit? Dit kan bijvoorbeeld beginnen door het dak te isoleren. Door een dakdekkersbedrijf Arnhem in te huren, kun je (zelfs met duurzame materialen!) je huis goed isoleren.

dakdekkersbedrijf Arnhem

Hoe zorg je er nou voor dat die verwarming aan hoeft te gaan?

Dat gaat simpelweg door je huis goed te isoleren. Doordat het huis goed geïsoleerd is, blijft de warmte en ‘s zomers zelfs de kou, goed hangen waardoor je met de verwarming uit niet met een dekentje om op de bank zit te bibberen. Een andere optie is om toch die dekentjes tevoorschijn halen en die gebruiken in plaats van de verwarming met tien graden omhoog te gooien. Zo heb je een lekker warm en zacht dekentje om je heen én bespaar je nog eens veel energie door de verwarming niet aan te zetten. Woon je in een oud huis? Tja, dan is de kans groot dat je een kachel op hout of houtskooltjes hebt staan. Een geweldig en nog eens een duurzaam en natuurlijk alternatief op de verwarming. Door het vuur te stoken, komt er veel warmte vrij (en vaak ook nog eens een lekkere geur) die door het hele huis gaat. Geweldig om mee te besparen op de gasrekening.

Welke duurzame materialen kan je het best gebruiken?

Om het huis te isoleren worden er vele soorten materialen gebruikt. Welke het duurzaamst is? Er zijn grofweg vijf soorten isolatie voor het dak wat het meest duurzaam is. Allereerst de schapenwol isolatie. Vervolgens is er ook nog houtwolisolatie, wat over het algemeen het meest gebruikt wordt. Ook is er hennep isolatie. Ja, die plantjes waar ook joints mee worden gedraaid. Onwijs duurzaam en goedkoop te krijgen voor in de muur of het dak. Als laatst wordt er ook onwijs veel gebruik gemaakt van kurk. Kurk is waterbestendig, wat het meest voornamelijk maakt om uit te kiezen om het huis op de juiste manier te isoleren.