4x waarom je zou moeten kiezen voor infrarood verwarming

ir paneel

Wist je dat steeds meer mensen kiezen voor infrarood verwarming? Dat is niet heel gek, want een infrarood verwarming heeft veel voordelen ten opzichte van de conventionele manier van verwarmen. Wat die voordelen precies zijn? Dat lees je hier.

ir paneel

Eenvoudig installeren

Infrarood verwarming (ook wel ir verwarming of ir paneel) is heel eenvoudig te installeren en heeft weinig onderhoud nodig. Doordat een infrarood verwarming werkt op elektriciteit, heb je er alleen een stopcontact voor nodig. Geen gedoe dus met leidingen en een ketel. Daarnaast zijn infrarood panelen zo gemaakt dat er weinig slijtage is, ze zo’n 25 tot 30 jaar mee kunnen en er ook geen tussentijdse onderhoudsbeurten nodig zijn.

Comfortabel verwarmen

Infrarood verwarming verwarmt door middel van stralingswarmte. Dat betekent dat warmte wordt afgegeven aan personen en objecten in een ruimte en niet aan de lucht. Daardoor heb je het met een infrarood verwarming snel warm. Uiteindelijk wordt de hele ruimte verwarmd, doordat personen en objecten de warmte weer afgeven aan de lucht. Ook ligt de gevoelstemperatuur van een infrarood verwarming hoger en kun je een ruimte zo’n 2 tot 3 graden Celsius lager verwarmen dan bij een conventionele verwarming.

Veilige verwarming

Infrarood verwarming is daarnaast een heel veilige verwarmingsvorm. Ondanks dat infrarood verwarming direct verwarmt, worden de panelen nooit heel warm. Dat zorgt voor minder brandgevaar. De straling van de verwarming is geheel veilig en is niet schadelijk voor je. Daarnaast stoot een infrarood verwarming geen koolmonoxide uit, waardoor het risico op een koolmonoxidevergiftiging wordt verlaagd en je ook geen schadelijke stoffen inademt. Sterker nog, infrarood verwarming verbetert juist de luchtkwaliteit waardoor je veel gezondere lucht inademt.

Duurzaam verwarmen

Doordat infrarood verwarming geen gas of andere fossiele brandstoffen nodig heeft en maar weinig stroom verbruikt, is het een heel duurzame manier van verwarmen. Met een infrarood verwarming heb je namelijk maar weinig energie nodig om het warm te hebben en kun je al gauw zo’n 30% tot 70% besparen op je energiekosten.