3 tips voor het vinden van een arbeidsrechtadvocaat

arbeidsjurist

Helaas ben je in conflict met je werkgever en jullie komen er samen niet uit. Daarom wil je een arbeidsrechtadvocaat of arbeidsjurist inschakelen die je hiermee kan helpen. Maar hoe vind je nu een goede arbeidsrechtadvocaat? De onderstaande tips gaan je helpen bij je zoektocht.

arbeidsjurist

1. Kies een specialist in arbeidsrecht

Er zijn redelijk veel advocaten die zich op veel verschillende gebieden hebben gespecialiseerd. Het nadeel hiervan is dat ze vaak niet op de hoogte kunnen blijven van alle ontwikkelingen in deze vakgebieden. Een arbeidsrechtadvocaat die zich echt alleen in arbeidsrecht heeft gespecialiseerd kan dit wel en kan jou dus ook beter helpen.

2. Ga voor een advocaat die goed bereikbaar is

Bij het kiezen van een advocaat is het ook belangrijk om erop te letten dat de advocaat goed bereikbaar is, bijvoorbeeld telefonisch en/of per e-mail. Ook is het fijn als je arbeidsrechtadvocaat niet te ver uit de buurt zit.

arbeidsjurist

3. Vergelijk de prijzen

Advocaten vragen vaak hoge uurtarieven. De prijzen onderling kunnen echter ook nog erg verschillen. Vergelijk daarom ook de prijzen van advocaten met elkaar en zorg ervoor dat alle kosten van tevoren duidelijk zijn.