Checklist voor pakketten naar het buitenland

internationaal pakket versturen

Als je een internationaal pakket versturen wilt, Dan zijn er wel een aantal zaken waar je eerst rekening mee dient te houden, het werkt namelijk net even anders dan een pakketje in Nederland. Het is daarom erg belangrijk om goed voorbereid te zijn als je een pakket naar het buitenland wilt versturen.

Kenmerken van pakketten

Voor alle landen in de Europese Unie en buiten de Europese Unie zijn er andere regels voor de maximale afmetingen en het maximale gewicht van je pakket. Controleer deze regels dus goed voordat je jouw pakket verzendt.

internationaal pakket versturen

 Controleer of je de producten wel mag verzenden


Voor EU-landen gelden dezelfde regels als Nederland over wat je wel en niet mag verzenden. In landen buiten de EU zijn sommige producten illegaal om te verzenden of mogen ze alleen onder bepaalde voorwaarden worden verzonden. Hierbij moet je denken aan alcohol of brandbare producten. Bij overtreding van de regels mag de lokale douane het product vernietigen of terugsturen. Hierdoor kan het zijn dat het product niet wordt terugbetaald en loop je het risico op meerdere boetes. Lees je dus goed in over wat je wel en niet mag verzenden naar het land

Lokale invoerbelastingen


Wil je een pakket versturen buiten de Europese Unie? Dan moet de ontvanger soms invoerbelasting betalen. Hoeveel deze invoerbelasting is, hangt af van  het type product. Zorg daarom dat je altijd een duidelijke factuur met het product mee stuurt.