Fittesten: het belang van veilig werken met een masker

Wat zijn fittesten en wat is het belang hiervan? Wanneer je voor werkzaamheden een masker dient te gebruiken voor de veiligheid, is het belangrijk dat deze goed passen. Een klein lek in het masker kan al fatale gevolgen hebben. Ieder gezicht is anders en dat betekent dat een masker perfect moet aansluiten. Fittesten worden uitgevoerd door een erkend bedrijf als G4S Safety solutions, zodat je verzekerd bent van de goede match met het masker.

Veilig en bewust werken dankzij fittesten

Waarom is een fittest zo belangrijk? Werknemers kunnen op deze manier niet alleen veilig, maar ook bewust werken met een goed masker. Bij een fittest wordt de pasvorm van het masker gecontroleerd. Ook het opzetten van het masker en het onderhouden van het masker door de gebruiker worden gecontroleerd. De bescherming van het masker wordt op deze manier veilig gesteld. Het is van groot belang om ieder jaar een fittest af te nemen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere momenten waarop het belangrijk is om een fittest af te nemen, zoals het overgang naar een ander masker of fysieke veranderingen in het gezicht.

Een fittest kan op twee manieren worden uitgevoerd: ter plekke op de werkplaats of bij G4S in het Belgische Stabroek. Het afnemen van de test duurt ongeveer 15 minuten en is belangrijk voor de veiligheid, het comfort, het doorlopen van een kleine training en het volgen van de regels en richtlijnen omtrent het gebruiken van een masker.