Wat heb je aan het volgen van een opleiding team management?

Als je jezelf wilt ontwikkelen en als persoon wilt groeien heb je vaak binnen een bedrijf de kans om door te stromen naar bijvoorbeeld het middenkader of het hoger management. Terwijl je daar geen opleiding voor hebt gevolgd! Nu is dat ook niet belangrijk, maar als manager worden er wel een aantal dingen van je verwacht. Je moet weten hoe de hiërarchie binnen een organisatie werkt en je moet ook weten wat er zich in jouw team afspeelt. Met het volgen van een opleiding team management leer je omgaan met je nieuwe verantwoordelijkheden en hoe je het beste kunt leidinggeven. In onze blog vertellen we meer over deze opleiding.

Wat leer je tijdens het volgen van een opleiding team management?

Een training team management volgen zorgt ervoor dat je niet alleen je competenties toetst, maar ook nieuwe competenties leert. Als jij in de regel weinig of geen aandacht geeft aan het welzijn van je teamleden, leert deze training je om hier meer tijd voor vrij te maken. Als je weet wat er bij medewerkers speelt kun je hier ook veel beter op anticiperen of de taken die er liggen beter verdelen. Door bijvoorbeeld iemand met stressklachten tijdelijk minder te belasten en iemand die floreert meer verantwoordelijkheden te geven. Vervolgens leer je ook hoe je dergelijke uitdagingen binnen het hoger management bespreekt.

Communicatie met het management

Binnen het management zijn er meerdere personen waarmee je moet communiceren. In de basis afdelingsmanagers en een directielid of directeur die gezamenlijk de doelstellingen bepalen en daar gezamenlijk naartoe werken. Voor de manager is het belangrijk om deze strategische beslissingen te vertalen naar het team. Anderzijds is het belangrijk dat je de uitdagingen binnen jouw team bespreekbaar maakt en de informatie met het management deelt. Maar welke informatie is relevant en hoe maak je moeilijke onderwerpen bespreekbaar? Een opleiding team management volgen helpt je om je communicatieve skills te verbeteren. 

Met een opleiding team management leer je effectiever communiceren

Veel managers en leidinggevenden hebben de competenties om leiding te geven en om de doelstellingen te halen. De leiderschapsstijl speelt hier een belangrijke rol. Ben jij een echte peoplemanager of ben jij iemand die het resultaat boven het personeel stelt? Er is geen goed of fout, maar je kunt jezelf wel afvragen of een andere leiderschapsstijl een beter resultaat zal bewerkstelligen. Wanneer je mensen niet coacht of motiveert kan dat een behoorlijke impact op het bedrijfsresultaat hebben terwijl het ook negatief reflecteert op jou als leidinggevende. Een opleiding team management volgen zorgt ervoor dat je effectiever leert communiceren en hoe je medewerkers kunt coachen en motiveren.

Tip voor het volgen van een opleiding team management 

Een opleiding team management volgen is geschikt om jezelf te verdiepen in jouw management skills en om je competenties als leidinggevende te verbeteren als dat nodig is. Het is belangrijk dat je leert om effectief te communiceren, want je bent een spil binnen het bedrijf. Die met meerdere mensen en afdelingen te maken hebt. Je leert ook hoe je jouw tijd efficiënt indeelt en hoe je op een effectieve manier de beoogde doelstellingen behaald. Je moet wel tijd vrij maken om de opleiding te volgen, maar het is de investering meer dan waard.