Wat is eigenlijk een Leermanagementsysteem?

Leermanagementsysteem

Een Leermanagementsysteem (LMS) is een softwaretoepassing die het proces van het ontwerpen, ontwikkelen, leveren en beoordelen van leren beheert. LMS’en worden in het hoger onderwijs gebruikt om de levering van cursussen te beheren, inclusief lezingen en beoordelingen. Het wordt ook gebruikt in het NT2-onderwijs voor het beheren van de voortgang van individuele of groepen studenten door middel van cursussen. 

Leermanagementsysteem

De implementatie van een LMS

Een LMS kan worden geïmplementeerd met een open-source of propriëtair softwarepakket. De open-sourcepakketten bevatten Moodle en Sakai; propriëtaire pakketten omvatten Blackboard en Canvas van Instructure. Deze systemen zijn vaak webgebaseerd en toegankelijk vanaf elke internetverbinding. Bovendien zijn sommige ontworpen voor gebruik op mobiele apparaten. De voordelen van een LMS zijn onder meer: Een leerbeheersysteem is meestal de primaire methode om toegang te krijgen tot cursusgegevens, opdrachten en cijfers. 

Wie haalt voordeel uit een leermanagementsysteem

Iedereen kan voordeel halen een Leermanagementsysteem, zowel werknemers als werkgevers, maar ook studenten. Een LMS discrimineert niet opdat gebied, het is gemaakt voor eenieder die wil leren, ongeacht functie of leeftijd. Samen met het LMS is het makkelijker om je doelen te bereiken en de volgende stap te maken, op wat voor gebied dan ook.  Een LMS zijn fundatie is gebouwd op ‘hard’ wetenschappelijk onderzoek en werd al bekend in de jaren 80, de versies vandaag de dag hebben voortgebouwd op deze oude kennis, de verschillen kan je online op de website mooi terug zien.