De herkomst van arganolie

Zoals veel mensen wellicht al weten staan veel arganbomen in de regio Agadir, te vinden in Marokko. Dit is een unieke boom dat prima bestand is tegen het droge klimaat en de boom is ontstaan onder moeilijke omstandigheden. Het is een heel nuttige boom. Dit is veruit de beste arganolie. Een coöperatie, voornamelijk bestaand uit vrouwen die samenwerken om een sterke positie te vergaren en zo een eerlijk aandeel te verdienen, rapen de argannoten, ontvellen deze en persen er olie van. Het hele proces werd heel lang met de hand gedaan, maar tegenwoordig wordt vaak ook gebruik gemaakt van een persmachine. Hier geven de vrouwen meestal niet de voorkeur aan.

De voordelen van deze arganolie

Een gezonde huid, stralend en glanzend haar dat krijg je doordat arganolie rijk is aan antioxidanten en vitamine E. Arganolie trekt direct in, hierdoor laat het geen vettige of plakkerige laag achter op je huid. Wat zeker wel heel aangenaam is. Het kan dagelijks gebruikt worden, omdat arganolie een 100% natuurlijk product is. Als je haar extra verzorging nodig heeft, maak dan eens een haarmasker van arganolie. Het resultaat zal niet lang op zich laten wachten. Dankzij het vitamine E in deze olie heeft het een herstellend vermogen. Heel goed voor je haar, dus! 

Een haarmasker van arganolie

Wist je dat arganolie goed te gebruiken is voor je haar? Het resultaat zal van je haartype afhankelijk zijn, dus je moet even op zoek naar de beste arganolie voor haar. Je gebruikt het pipetje om een paar druppels op je hand te laten vallen, vervolgens haal je met je vingertoppen de olie door je haren heen. Je hoeft niet veel te gebruiken bij de deze toepassing, als je maar alle plekken bereikt. Als je niet zo’n dik haar hebt, heb je minder nodig als met een volle bos. Soms geeft arganolie een mooie glans aan je haren en kan het je haar dikker doen lijken.