Dwaaldetectie dementie

Dwaaldetectie dementie

Wanneer er kans bestaat dat mensen weglopen of verdwalen, is dwaaldetectie dementie een goede oplossing. Deze vorm van domotica biedt veiligheid voor dementerenden en rust voor hulpverleners. Daarnaast kan de dementerende zich vrijer bewegen binnen de gestelde grenzen. 

Hoe werkt dwaaldetectie dementie

Dwaaldetectie dementieDwaaldetectie bij dementie werkt als volgt. De dementerende draagt een zender. Door middel van GPS kan deze persoon gevolgd worden. De zender kan geplaatst worden in een polshorloge of gewoon om de nek gehangen worden. Dwaaldetectie voorkomt dat dementerenden of andere ouderen weglopen of verdwalen. Het is voor alle partijen een geruststellende gedachte dat iemand altijd weer waar de deze persoon zich bevindt. Dit komt ook de veiligheid ten goede omdat de dementerenden niet meer op straat zullen zwerven als ze de weg kwijt zijn.

Domotica binnen de gezondheidszorg

De Liza Group is gespecialiseerd in allerlei vormen van domotica. Ook de inzet van domotica binnen de gezondheidszorg valt hieronder. Dwaaldetectie dementie zorgt, net als andere vormen van domotica binnen de gezondheidszorg, voor grote besparingen en het zorgt er bovendien voor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarnaast kan het de werkzaamheden van hulpverleners binnen instellingen vergroten. Liza Group kan je adviseren over de mogelijkheden van in het inzetten van domotica.