Hoe leer je je kind spelenderwijs zwemmen?

zwembadverwarming

Er is in Nederland veel water. Heel veel water. Waar je ook komt: je zal hier altijd wel water tegenkomen waar je mogelijk in kan vallen. Daarom is het ook belangrijk dat je kinderen zo snel mogelijk leren zwemmen. Het probleem is alleen dat niet alle kinderen zwemmen even leuk vinden. Sommige kinderen gaan met plezier naar zwemles, daarmee komt het wel goed. Maar andere kinderen hebben wat hulp nodig om het zwemmen leuk te maken, en dus moet je klein beginnen. Steeds naar het zwembad gaan is best duur, dus is een Intex zwembad een geweldige investering.

Zwemmen moet als een spelletje beginnen

Kinderen houden enorm van spelletjes, en als iets niet leuk is moet het dus ook als een spelletje beginnen, denk bijvoorbeeld aan het nadoen van een vliegtuig met een vork als een kind weigert te eten. Als je in de zomer een opblaasbaar zwembadje in je tuin zet kan je er wat waterspeelgoed in leggen waar je kind mee kan spelen. Laat het zwembad vrij leeg om verdrinkingsgevaar te minimaliseren, en je zult merken dat je kind zwemmen steeds leuker zal gaan vinden als je er een spelletje van maakt, en je hoeft je kind niet meer mee te slepen naar zwemles.

Een bubbelbad is natuurlijk nog veel leuker!

Als er iets is wat kinderen aan het zwemmen kan krijgen is dat vaak toch wel een bubbelbad. Zelfs de grootste waterweigeraars kunnen een bubbelbad vaak ook niet weerstaan. (Wat misschien ook wel logisch is, de bubbels zijn immers gemaakt van lucht.) Als je kind dus echt niet wil zwemmen kan een opblaasbare jacuzzi dus ook een goede optie zijn. En zeg nou zelf: zelf wil je eigenlijk ook wel stiekem een eigen bubbelbad, dan kan je als de kinderen naar bed zijn nog even lekker met een wijntje nagenieten van de dag terwijl je lekker zit af te koelen van een warme dag.