Alles over Elearning

Er zijn een hoop experts op de markt. In elke branche kun je vele experts vinden die ergens in gespecialiseerd zijn. Experts delen graag hun kennis met anderen. De een doet dit heel eenvoudig door, samen met de manager of de teamleider, een training in te plannen, een presentatie te geven, uren vrijmaken waarin hij of zij als coach op de vloer is om mensen te helpen en meer. De ander heeft erg veel moeite om trainingen te geven en een elearning te maken. Het is ook niet eenvoudig om je kennis op de juiste manier over te brengen op anderen. Jouw manier van leren kan voor een ander heel verwarrend of storend zijn. Daarom zijn elearning handig waarin je alles op een eenvoudige manier overbrengt.

Stel een plan op

Je kunt ervoor kiezen zelf een elearning te maken of je kiest voor een Elearning training op maat. Bij beide is het belangrijk dat je duidelijke doelen vaststelt. Wat wil je de ander leren? Maak gebruik van SMART leerdoelen voor je elearning. Zo weten mensen precies wat ze na jouw elearning hebben geleerd en wat ze kunnen uitvoeren. Vind je het lastig om leerdoelen te verzinnen? Kijk zelf naar trainingen die je hebt gevolgd en wat de doelen waren of bekijk je eigen certificaten en welke je zelf iemand anders wilt aanleren.

Tips voor het schrijven van een elearning

Er zijn een aantal basisregels die gelden wanneer je een elearning schrijft. Allereerst wil je vooraf weten voor wie je schrijft. Welke doelgroep wil je aanspreken? Wat willen zij leren? Wat voor schrijfstijl waarderen zij? Wanneer je dit weet, kun je verdergaan met het schrijven. Je wilt altijd bovenaan de belangrijkste informatie plaatsen met alle details en de kleinere details kun je aan het eind toevoegen in je elearning.