Een rugpijn laag

Rugpijn laag is veel voorkomend verschijnsel. Het komt vaak voor bij een groot deel van de bevolking. In de onderrug bevinden zich verschillende structuren die de pijn zouden kunnen doen ontstaan, zoals gewrichten, spieren, botten, zenuwen en pezen.

logo_footlogics-web

Rugpijn laag
Voor een lage rugpijn is het vaak moeilijk om een duidelijk aanwijsbare oorzaak aan te wijzen. De klachten zijn wel realistisch, maar een aanwijzing van een ernstige ziekte is in de meeste gevallen niet aanwijsbaar. Het kunnen klachten zijn die veroorzaakt worden door een stoornis in de spieren. Ook kunnen de pezen overbelast zijn geweest. Er kunnen problemen zijn met de tussenwervelschijven of botten en zenuwen.

Bij slechts 10% van de aanwijsbare klachten heeft een behandeling nodig. Daarbij kan de oorzaak een discus hernia zijn, wervel inzakking, de ziekte van Bechterew, spondylolisthesis of metastase.

Bij rugpijn laag zal de dokter nagaan of er een uitstraling van de rugpijn naar de benen is. Wanneer de uitstraling van de rugpijn tot onder de knie doorloopt, spreekt men vaak van ischias. Hierbij moet je rekening houden met de mogelijkheid van een rughernia.

Veel oorzaken van rugpijn zijn ook toe te wijzen aan de manier van het lopen. Door het gebruik van goede schoenen, met inlegzolen, kunnen veel problemen worden voorkomen. Je zou daarbij kunnen kiezen voor Footlogics inlegzolen. Zie footlogics.nl