Ontdek waar klachten vandaan komen

schildklier testen

Soms heb je klachten die je niet direct thuis kunt brengen, door het doen van schildklier testen kun je vaak wel achter de oorzaak komen. Werkt de schildklier niet goed, dan kun je er vele verschillende klachten van krijgen. Vaak gaat dit ten koste van het afweersysteem, de stoffen die aangemaakt worden om indringers tegen te gaan richten zich nu op de gezonde cellen van het lichaam. Hierdoor bestaan er onbedoeld ontstekingen aan organen en weefsel van het lichaam.

schildklier testen

Vage klachten

Een afwijking van de schildklier kan leiden tot veel vage klachten, is je schildklier overactief kan dit leiden tot bijvoorbeeld handen die trillen, ogen die geïrriteerd zijn, een opgejaagd gevoel en slaapproblemen. Een onregelmatige menstruatiecyclus kan bij vrouwen ook het geval zijn, de schildklier testen is nodig om te kunnen achterhalen waar de klachten vandaan komen. Een tekort aan schildklierhormonen kan hele andere klachten geven zoals gewichtstoename, droge huid en bij vrouwen hevige bloedingen bij de menstruatie. Er zijn verschillende soorten testen, die ieder andere waarden meten om het exacte probleem te achterhalen.

Antistoffen

Ben je gezond dan heb je in de meeste gevallen geen schildklier antistoffen in je bloed, ben je ouder dan is de kans wel aanwezig dat je schildklier auto antistoffen aanmaakt. Dit geldt over het algemeen voor oudere vrouwen, hier kun je achter komen door een schildklier testen. Meest voorkomende klachten van een schildklier zijn een slecht werkende, of een overactieve schildklier. Vrouwen die zwanger zijn kunnen deze klachten overbrengen naar het kind.